Galerij; Harde Steensoorten
Harde steensoorten voor het echte hakwerk. De zachtste hier is Serpentijn hoewel dit enorm kan verschillen per steen, en zelfs binnen één steen. Vanwege de mogelijke breuken en verschillende hardheden is het een kwetsbare steen wat maakt dat er niet zomaar op los gehakt kan worden. Maar hij is prachtig met zijn vele kleuren en hij behoort tot mijn favorieten.
Nog een favoriet van mij is Diabas, een vulkanisch gesteente. Het is hard en taai en vraagt geduld en doorzettingsvermogen, meer nog dan bij de andere steensoorten. Maar deze steen geeft mij energie tijdens het hakken. Na het polijsten zie je een mooie zwarte steen met lichte 'wolkjes' erin.
Men denkt vaak dat Marmer de hardste soort is, na graniet, maar dat is niet zo. Het is misschien wel harder dan Diabas maar toch hakt het makkelijker omdat het niet die taaiheid heeft. Ik vond Marmer op zich makkelijker te bewerken, en het ging sneller, dan Diabas, maar ik had er toch heel veel moeite mee. Het is een steensoort die het tegenovergestelde effect van Diabas op mij heeft; Marmer bewerken kost mij extra energie, ik krijg het er koud van en ik raak er geïrriteerd van. 
 
Harde(re) steensoorten:

Krul (Serpentijn); 2009, ca 30 cm hoog
€   185,00

Torso (Serpentijn op eikehout); 2005, ca 30 cm hoog
€  145,00
Balans 1 (Portugees Marmer); 2008, ca 30 cm doorsnede

Balans 2 (Thassos Marmer); 2009, ca 30 cm doorsnede

Per stuk €  280,00. Samen €  500,00


© Copyright 2018 - evabee.nl